10/05/2016Защо да използваме услугите на интериорен дизайнер ?

Вероятно повечето от хората, които са се сблъсквали с проблемите на довършване и обзавеждане на  жилище, вила или друг имот, са се питали: дали биха се справили по-добре със съдействието на интериорен дизайнер, дали той им е нужен или колко ще струват подобни услуги.
Отговори на тези въпроси може да получите от следващите редове.
Факт е, че много хора се справят доста успешно с обзавеждането на своя дом, магазин или офис. Това определено е добра мотивация за останалите да следват техния пример като си мислят, че това не е толкова сложно и при тях също ще се получи ( например, бягането не е сложно, всички го умеем, но не всички можем да бъдем Юсеин Болт ).
Истината е обаче, че не всеки има необходимия вкус, добра преценка, изобретателност или просто умения да си представя нещата.
 А факторът време? Ако нямате необходимото време, което да отделите, за да се ровите в НЕТ-а, да търсите фирми, да четете форуми, за да изберете правилния производител, продукт или доставчик, да организирате ремонт, поръчки, доставки и да съобразите всичко до най-малкия детайл, тогава вие непременно се нуждаете от услугите на интериорен дизайнер. С други думи – една от причините да го наемете е фактът, че той ще свали всичко от раменете ви и вие спокойно ще може да осъществявате своята пряка работа.
Нещо повече – добрият интериорен дизайнер има необходимия опит и познания да направи най-правилното разпределение в интериора, да съобрази и съчетае функционалност и естетика, да предложи най-точните материали и да съобрази всички дребни детайли. Това е другата основателна причина да се възползвате от услугите на дизайнер. И повярвайте ( от опит мога да споделя ), че в един интериор винаги личи намесата на професионалист.
Интериорният дизайн е специалност, която се изучава в университетите и има изключително много тънкости и специфични познания, необходими за изграждането на един дизайнер. Разбира се, нужен е талант и голямо въображение.
Интериорния дизайнер е специалист с опит и познания, който ще ви съветва в последователността и етапите при реализацията на интериора и няма да убегне и най-малките детайли, свързани с функционалността, ще ви съветва за всички иновативни материали и технологии, както и за най-добрите цени на продукти и услуги.                          Следователно, вие ще спестите средства като избегнете редица грешки от    несъобразителност или неинформираност. А грешките винаги струват скъпо! И освен     пари, може да загубите време и съответно да се удължи крайният срок за завършване   на обекта.
След всичко споделено до тук излиза, че интериорен дизайнер ви е нужен главно поради три основни причини:
1. Интериорния дизайнер ви пести време.
2. Интериорния дизайнер ви пести пари.
3. Интериорния дизайнер ще направи по-добрия интериор от вас.

Следващата статия ще е посветена на темата как да си изберем интериорен дизайнер.