Първи етап – Архитектурно заснемане

Вземат се размерите на място на всички помещения и пространства, дори да имате базов чертеж предоставен от инвеститора. Това е необходимо, защото доста често има значителни несъответствия между строително-конструктивния план и реализацията.
Изготвя се чертеж по реалните размери, по който се обсъжда функционалното разпределение на отделните помещения според желанията на Клиента. На този етап се коментират възможностите за обединяване или преграждане на пространствата в интериора при желание или необходимост.

img
img

Втори етап – Интериорно разпределение

Проектиране и организация на пространството – изготвят се базови чертежи на разпределение на мебелите и интериорните елементи в съответните помещения и зони според функционалните изисквания на Клиента, както и преработка, реконструкция или промяна на стените. Изготвят се максимално възможни варианти на разпределение, от които Клиента избира най-подходящия.

Трети етап – Дизайн

3D визуализация на интериора. Професионалните триизмерни визуализации, които ще направим за Вас ще Ви дадат представа за основната дизайн концепция, за цветовете, формите, материалите и тяхната взаимовръзка в интериорното пространство. Ще видите нагледно дали идейния проект отговаря на Вашите представи и виждане.
Изготвянето на триизмерни визуализации не е задължително, но ние Ви съветваме да се възползвате от възможността да видите как би изглеждал желания от Вас интериор и да се направят своевременно необходимите корекции на един ранен етап.

img
img

Четвърти етап – Работен и технически проект

Изготвят се всички технически чертежи, необходими за реализацията на интериорния проект от които да се ръководят майстори, мебелисти и други.
Техническите чертежи включват планове на ВиК инсталация ( мокри помещения и кухня и др. ), Ел. инсталация ( окабеляване, изводи за осветление, ключове, контакти ), слаботоково окабеляване ( телевизия, интернет), Вентилация и климатизация ( основно за обществени интериори), гипсокартонени и други конструкции, свързани с ремонтно-довършителните дейности.

Пети етап – Чертежи на мебели и други елементи по поръчка

На този етап се правят чертежи на всички елементи от интериора, които ще се произвеждат. Изготвяме всички видове чертежи и графични файлове необходими при реализирането на индивидуалните дизайнерски решения в интериора, свързани с определен вид производство по поръчка. Освен мебелите по поръчка това може да са елементи от ковано желязо, графика за матиране на стъкло, печат върху различни видове повърхности, нестандартни елементи от метал, камък или стъкло, килими по поръчка и др. Осъществяваме контакти с фирми – производители, които могат да произведат по зададените от нас планове и параметри нестандартните интериорни елементи и следим за реализирането на поръчките и тяхното качество.

img
img

Шести етап – Съдействие в избора на фирми: вносители или производители.

Ще Ви помогнем да изберете настилката, осветлението, цвета на стените, декорациите, текстила и аксесоарите. При избора на всеки един елемент, материал или цвят Вие ще имате възможност да получите нашето професионално мнение или одобрение. Ще Ви дадем компетентни съвети защо да предпочетете един материал пред друг и как да спестите и едновременно да имате качествени продукти и материали във Вашия интериор.
Ще изчислим всички квадратури и линейни метри, касаещи поръчването на настилки, бои или други. Осъществяваме контакт с всички фирми, касаещи реализацията на интериора, за да получите техните оферти. Ще проследим сроковете и качеството на всички интериорни елементи които се изпълняват по поръчка.

Седми етап – Авторски надзор

Авторския надзор касае контрола на съответствието между идейния проект и реализацията. Строителният надзор касае контрола на ремонтно довършителните дейности. По време на авторския надзор се проследява дали ремонтните дейности протичат по задание, т.е. следим дали техническия проект се изпълнява коректно. Комуникираме с майсторите за всичко необходимо и разрешаваме своевременно всички казуси, възникнали по време на ремонта. При авторския надзор не се проверява качеството на изпълнение на майсторите –  това е предмет на строителния надзор, който ако се извършва от фирма на Клиента е обект на допълнително споразумение.

img